Mitä megazone on?

Megazone on sisätiloissa pelattava hauska, jännittävä ja futuristinen laserpeli, joka sopii lähes jokaiselle. Suositusikärajamme on 7 vuotta, mutta pienemmätkin pärjäävät pelissä hyvin – tarvittaessa vanhemman ohjauksella.

Pelaajat varustetaan huipputeknologiaan perustuvilla peliliiveillä ja vaarattomilla, mutta upeilla laseraseilla. Pelialueena toimii kahteen tasoon rakennettu labyrinttimainen, UV-valoin valaistu hämärä kaupunkitaistelurata, jossa pelaajat keräävät pisteitä vastustajien liiveihin ja tukikohtiin ampumalla. Pelin tunnelmaa nostavat ympärillä leijuva usva, pimeyttä halkovat vihreät lasersäteet sekä taustalla soiva musiikki.

Avoimiin peleihin voi osallistua yhtä hyvin yksin kuin ryhmänkin kanssa. Vastusta ja peliseuraa saa tällöin muista peliin osallistujista. Yksityispelissä pelialue on varattu ainoastaan varauksen tehneen ryhmän käyttöön.


Pelimuodot

Avoimissa peleissä pelataan joukkue- tai solopeliä, jossa pelaajat pysyvät pelialueella koko pelin ajan. Osuman saatuaan pelaaja on vain muutaman sekunnin eliminoituna, jonka jälkeen pelaajan liivin sammuneet valot syttyvät uudelleen ja hän voi jatkaa peliä.

Joukkuepelissä pelaajat jaetaan kahteen tai kolmeen tasaväkiseen joukkueeseen. Joukkueet yrittävät puolustaa omaa tukikohtaansa vastustajilta ja samalla tuhota vastustajien tukikohdat kukin vuorollaan. Lisäksi pisteitä kerätään toisten pelaajien liiveissä ja aseissa oleviin valosensoreihin ampumalla.

Solopelissä kaikki pelaavat toisiaan vastaan. Jokainen pelaaja voi tuhota kertaalleen kaikki kolme tukikohtaa.


Ohjeet ja turvallisuus

Megazone on täysin turvallinen laji. Pitämällä kengät jalassa ja toimimalla pelialueella ohjeiden mukaisesti ei vahinkoja pääse tapahtumaan.

Eniten turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä saamme lasersäteestä. Lasersäde on niin nopea, että sen tuijottaminen silmää vahingoittavasti on mahdotonta. Siksi suojalaseja ei tarvita.

PELIIN VALMISTAUTUMINEN

Varaa peliaikasi ennakkoon. Näin varmistat paikkasi myös avoimissa peleissä.
Pukeudu rentoihin vaatteisiin ja t-paitaan. Tumma vaatetus auttaa suojautumisessa.
Kengiksi sopivat lenkkarit tai vastaavat matalapohjaiset vapaa-ajan kengät. Ilman kenkiä ei saa pelata.
Tule paikalle hyvissä ajoin, noin 15 min. ennen pelivuorosi alkua. Ennen peliä hoidetaan maksut, peliin ohjeistaminen sekä joukkueiden jako.
Pelit alkavat puolen tunnin välein aina tasalta ja puolelta.

SÄÄNNÖT PELIALUEELLA

Katso ohjeistusvideo kunnolla ja kuuntele operaattorin ohjeet.
Älä koske peliliiveihin ilman lupaa.
Pidä kengät jalassa.
Pelialueella ei saa juosta, ryömiä tai kiipeillä.
Kunnioita pelikavereitasi.
Älä ota fyysistä kontaktia toisiin pelaajiin.
Ei rumaa kielenkäyttöä pelissä.
Palauta peliliivi omalle paikalleen.
Jos sinulla on ongelmia laitteistoon tai peliin liittyen, tule välittömästi kertomaan ongelmasta operaattorille.
Kerro heti operaattorille, jos havaitset sääntörikkomuksia pelissäsi.
Sääntöjen noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa pelistä poistamisen.

Sääntöjä noudattamalla peli on hauskaa kaikille. Astu sisään ja nauti seikkailustasi!


Erikoispelit

Erikoispelejä pelataan jäsenilloissa, erikostapahtumissa (esim. FNF) sekä yksityistilaisuuksissa. Helpoin tapa tutustua peleihin on osallistua rohkeasti Megazonessa järjestettäviin tapahtumiin. Megazonesta innostuneen kannattaa liittyä jäseneksi, jolloin erikoispelejä pääsee pelaamaan viikottaisissa jäsenilloissa.

Erikoispelimuodot pdf.-tiedostona (avautuu uuteen välilehteen - Google Drive)

 


FAQ

Tältä sivulta löytyy vastauksia meille useimmiten esitettyihin kysymyksiin, jotka koskevat lähinnä erikoistilanteita:

Q: Minulla on migreeni/epilepsia, voinko ottaa osaa peliin?
A: Jos vilkkuvat valot herkistävät sinut kohtaukselle, niin emme suosittele pelaamista. Liivien vilkkuvat valot saattavat tällöin ärsyttää ja aiheuttaa migreeni/epilepsiakohtauksen.

Q: Minulla on sydämen tahdistin, voinko ottaa osaa peliin?
A: Pelaaminen on mahdollista, mutta vain omalla vastuulla. Liiveissä olevat (hyvin pienet) magneettikentät saattavat aiheuttaa häiriöitä tahdistimeen. Yhteisvaikutuksesta ei ole tutkimustietoa, mutta häiriöitä ei ole tiedossamme. Keskustele asiasta kuitenkin ensin lääkärisi kanssa.

Q: Voinko osallistua peliin pyörätuolilla?
A: Kyllä voit, pyörätuoli ei estä pelaamista.

Q: Pystyn käyttämään vain yhtä kättä, voinko pelata?
A: Kyllä voit. Voimme muuttaa pelilaitteistosi asetukset yhdelle kädelle sopiviksi. Sinun tulee kertoa operaattorille tilanteesta.

Q: Olen raskaana, onko pelaaminen turvallista?
A: Megazone on raskaana olevalle yhtä turvallista kuin mikä tahansa liikunta, jota odottava äiti voi harrastaa. Lasersäde ei aiheuta vahinkoa äidille eikä lapselle.

Q: Sopiiko pelaaminen lapsille?
A: Kyllä sopii! Suositusikärajamme on n. 7 vuotta, mutta pienemmätkin, jopa 3-vuotiaat, voivat pelata vanhemman ohjauksessa. Megazone on liikunnallinen seikkailupeli, joka on hyväksi lapsen kehitykselle.